Criteris de filtració de fonts

Tenint en compte la immensa quantitat d’informació a la que es té accés actualment i prenent conciència de que no totes les fonts són vàlides i fiables, he establert unes condicions que les fonts han de cumplir per a ser consides adecuades per al meu projecte.

  • 1) Si és una font de medicina, la informació ha de tenir menys de 5 anys d’antiguitat, degut als avencos constants en el camp de la medicina. En cinc anys, es poden haver descobert o comercialitzat cures per a moltes enfermetats, i se’n poden haver descobert de noves. Per tant, qualsevol llibre/article/dada que tingui més de 5 anys d’antiguitat no serà considerada vàlida.
  • 2) Si és una font d’internet, ha d’estar recolzada/publicada per una entitat que firmi la informació i que se’n responsabilitzi, per evitar les fonos que ofereixen información no contrastada ni comprovada. Per tant, això descarta tota la informació de fonts com wikipedia o blogs d’aficionats varis.
  • 3) Si és un llibre, ha d’estar firmat per un autor i amb el nom d’una editorial que pren responsabilitat sobre la informació.
  • 4) Si la informació prové d’una entrevista, aquesta ha de ser a una persona especialista en el tema, no un aficionat sense coneixements. Ha de ser una persona llicenciada en la matèria de la que parla (medicina/música/tecnologia) o bé que hi tingui experiència laboral certificada de més de 10 anys en un lloc oficial (organización, empresa… no pel seu compre).
Anuncios

Acerca de Elvira Colomer Fatjó

Aquest és el blog del meu projecte personal, el qual em servirà per a puntar tot el que faig entorn al pp en forma de diari. En diferents entrades, publicaré tot allò que indaqui, que faci o sobre el què reflexioni.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s