Entrevista

Abans de començar les classes, havia de decidir la música que els participants al meu taller. A més, necessitava consells i informació de la manera com ensenyar música. Per a aconseguir aquesta informació, he anat a fer una entrevista a un professor de música, llicenciat en música i amb moltíssims anys d’experiència: en Joan Figueras.

Després de tocar a diversos grups de música catalana de diferents estils, en Joan es va posar a donar classe, i fa més de 10 anys que és el cap d’estudis de l’Escola de Música Josep Aimerich de La Garriga. Com que és una persona molt experta en el tema i a més té una carrera universitària que l’acredita, la informació que m’ha proporcionat es pot considerar correcte segons els meus criteris de validesa.

Entrevista

Elvira: Hola, Joan! Estic fent un projecte per l’escola i necessitaria una mica d’ajuda musical. Et faria res contestar unes preguntes?

Joan: És clar que no. Estaré encantat d’ajudar-te, Elvira.

Elvira: L’ojectiu del meu projecte és ensenyar música a un grup de gent gran, i és per això que he dissenyat un taller musical que duré a terme aquesta setmana que ve. El problema és, però, que encara no he decidir quina cançó vull que toquen.

Joan: Primer de tot, fes el “Cumpleaños Feliz”, que és molt coneguda, fàcil i mai no falla. Segur que la coneixen, i aixó farà que la toquin sense saber res de figures rítmiques.

Elvira: Perfecte! Així també la podran cantar.

Joan: A més… també coneixeran l’Himne de l’alegria, de Beethoven. És una cançó molt coneguda i molt bonica. A més, tu ja te la saps. Així no necessitaràs partitures.

Elvira: Tens raó, hi ha aquell tros tan conegut que és molt senzill i fàcil de tocar. Creus que tindrem temps de fer-ne alguna altra?

Joan: tenint en compte que només són dues classes, és millor que et limitis a aquestes dues. Per fer-ho més fàcil, pots posar gomets de colors a les tecles dels xilòfons, serà una manera de fer partitures. En podràs aconseguir?

Elvira: I tant!

Joan: doncs posa gomets diferents a cada tecla. Com que les cançons que has triat no tenen moltes notes, podrán aprender-se-les ràpid.

Elvira: Moltíssimes gràcies per tot! Avui mateix prepararé les partitures.

Joan: De res, Elvira.

Elvira: Adéu!

Gràcies a aquesta entrevista, ara ja sé quines cançons treballarem a la classe. Començarem amb el Cumpleaños Feliz, que és la més senzilleta. Quan ja surti bé, començarem amb la cançó de l’Alegria. Repartiré la melodia entre les dues persones que toquin el xilòfon, i hi posaré gomets perquè els participants reconeguin les tecles. En un paper, colocaré els gomets de colors en l’ordre que han de tocar cada tecla.

Anuncios

Acerca de Elvira Colomer Fatjó

Aquest és el blog del meu projecte personal, el qual em servirà per a puntar tot el que faig entorn al pp en forma de diari. En diferents entrades, publicaré tot allò que indaqui, que faci o sobre el què reflexioni.
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Entrevista

  1. jose luis moreno cano dijo:

    Estamos a día 28 de mayo, acabarás conmigo, dónde están el resto de entradas. Tienes que entregarlo el día 30. La bibliografía es un poco escasa.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s